tisdag 2 augusti 2011

Mini-muffins med smörkräm och kanderade blommor och blad

Baka gillar vi, jag och min dotter, och här om dagen bakade vi mini-muffins med choklad och kaffe smak. Smörkräm är spritsat på toppen och dekorerat med kanderade blommor och blad. Muffinsen är gjorda enligt receptet på luftiga muffins som jag skrivit in tidigare fast med lite ändringar för att få i kakao och kaffe. smörkrämen var enkel. Receptet på det kommer nedan.

Om man vill göra kanderade blommor bör man göra dem senast en dag innan de skall användas. Det tar ca 1 dag för dem att torka. Vi tog vad vi hade i trädgården, citron basilika blad och blommorna var häng lobelia. Man kan använda vad man vill men man bör naturligtvis informera de som skall äta muffinsen vad som är ätbart.

Till kanderade blommor och blad behövs:
Önskat antal blommor och blad
1st ägg vita
ca 2dl socker


Doppa bladen och blommorna en och en i äggvitan. Doppa eller strö över sockret på blommorna. Se till att täcka hela blomman i ägget men att så lite som möjligt finns kvar när de ska doppas i sockret. Är de för blöta av ägget blir sockret snabbt blött och det tar längre tid och flera lager socker för att få den fina "frostiga" känslan på dem. Lägg dem på ett bakplåtspapper eller liknade för att torka


Smörkräm:
250 gram Smör rumstempererat
4,5dl florsocker
1msk vaniljsocker

Blanda samman allt med en visp och spritsa på. Vill man ha lite färg i kan man naturligtvis göra det.

Så här blev resultatet!



2 kommentarer:

  1. Vilka läckra cupcakes! Tycker det är väldigt vackert med dekorationer från naturen och trädgården =)

    SvaraRadera
  2. Ja de blev fina och enkelt var det. Lång väntan bara innan jag fick använda dem. Natalie var med mig och gjorde sina egna. Hon tycker det är jätte kul att baka.

    SvaraRadera